6 tips för lån

1. Försäkra dig om att din ränterabatt löper tills vidare och inte är tidsbegränsad.

2. När banken lånar ut pengar måste den enligt lag avsätta en viss summa av sitt eget kapital som säkerhet. Det kallas kapitaltäckningskostnad. För villor är den 4 procent, för bostadsrätter 8 procent. Det ger villakunder argument för lägre ränta – särskilt de som flyttar från bostadsrätt.

3.Har du lån, sparande och lönekonto i samma bank? Då är du attraktiv – även för andra banker. Helkunder får lägre ränta än de som bara flyttar bolånet.

4. Hur högt belånat är huset eller lägenheten? Du ska få lägre ränta ju mindre av värdet du behövt låna till.

5. Prisjämför. Det är helhetsbilden som räknas. Kolla vilka som ger de bästa villkoren och skriv upp exakt vad de erbjuder. Det är viktigt underlag när du ska förhandla med din bank. Om du inte har stenkoll är det lätt att tappa trovärdighet i förhandlingen. Ring runt. Spela ut bankernas erbjudanden mot varandra. Chansen är stor att din bank rättar sig efter det bästa bud du får hos någon annan.

6. Var påläst-Skaffa information. Använd rätt termer. Ju mer påläst du verkar – desto enklare får du rabatt. Fråga vänner och bekanta om vilka räntor de har fått och använd det under förhandlingen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: